rýchly kontakt: +420 548 217 047 | infogeomat.eu

Postrehy z 11. medzinárodnej konferencie o geosyntetikách v Soule

Raz za štyri roky poriada International Geosynthetic Society (IGS) celosvetovú konferenciu o geosyntetikách. Tento rok sa konala v termíne 16. – 20.9.2018 v juhokórejskom Soule v impozantnom prostredí svetového obchodného centra (COEX).

Príležitosť získať najnovšie poznatky z oboru geosyntetík sme si pochopiteľne nemohli nechať ujsť. Bohužiaľ, nebolo v našich silách absolvovať všetky prednášky a referáty, ktoré by nás zaujímali, pretože konferencia bežala v šiestich súbežných sekciách venovaných Zlepšovaniu podložia, Vystužovaniu násypov, Izoláciám skládok, Protieróznej ochrane pobreží a riek, Navrhovaniu a výstavbe oporných murovaných konštrukcií a hlavne Výskumu nových vlastností geosyntetík.

Svetové obchodné centrum COEX

Svetové obchodné centrum COEX

Najväčším lákadlom  konferencie boli pochopiteľne  Keynote lectures, prednášané poprednými svetovými odborníkmi v obore. Prvá z týchto kľúčových prednášok je vždy na celosvetovej konferencii venovaná zakladateľovi oboru geosyntetík, pánovi Prof. Giroudovi, a tento rok mala tú česť ju prednášať Prof. Nathalie Touze-Foltz (Irstea HBAN research Unit, Francúzsko).

Medzi ďalšími prednášajúcimi Keynote lectures nechýbali Prof. Eun Chul Shin (Incheon National University, Kórea), odborník na geosyntetické izolácie R. Kerry Rowe (GeoEngineering Centre at Queen ’s - RMC , Department of Civil Engineering, Queen ’s University, Kanada), Prof. Martin Ziegler (RWTH Aachen University, Nemecko), Prof. Jiro Kuwano (Saitama University, Japonsko), Prof. Jorge G. Zornberg (The University of Texas at Austin, USA) a Prof. Neil Dixon (School of Architecture, Building and Civil Engineering, Loughborough University, Veľká Británia).

Okrem nabitého konferenčného programu zostalo trochu času aj na prehliadku Soulu. Toto mesto s 10 miliónmi obyvateľov je neuveriteľe čistou, pulzujúcou metropolou uprostred zelene s nespočetnými príležitosťami pre každého.

Seoul

Seoul

Seoul

A o tom, že má Česká republika svojich fanúšikov i v Soule svedčí to, že na jednej z najrušnejších nočných ulíc môžete zájsť na poctivé české pivo.

Seoul

Potrebujete poradiť?

  • Spracujeme koncepčné riešenia a štúdie
  • Vykonávame statické a stabilitné výpočty
  • Dodáme projektovú dokumentáciu vo všetkých stupňoch
  • Vykonávame dozory na stavbách z geosyntetík

Nebojte sa opýtať

zadarmo

+420 548 218 901
technikageomat.eu

Konzultácie v teréne

Nebojíme sa vyjsť do terénu a riešiť problém na mieste.

dopytovať konzultáciu